Проверка на резервация Резервирай онлайн


Информация за Слънчев бряг

слънчев бряг    Слънчев бряг се намира в южната част на българското черноморие. Разположен е в красив залив, закътан между полите на Стара планина и живописния полуостров на Несебър. Това създава великолепно съчетание от море и планина. На юг от комплекса, само на 3 километра се намира уникалния град Несебър. С екзотичното си местоположение и богата история, днес градът е обявен за архитектурен и исторически паметник на българската култура.

    Слънчев бряг има много стратегическо местоположение – международно летище Бургас /на 30км/, морско пристанище и железопътна гара (на 40 км), редовни съобщения с областните центрове Бургас (40 км) и Варна (90 км).

    Курортът разполага с плажна ивица с дължина повече от 10 км и ширина 30-60 м, покрита със ситен златистожълт пясък, естествени дюни, сред които виреят 16 вида редки растения, честа вода и равно пясъчно дъно; тихо море без приливи и отливи; красива паркова среда, морски бриз, който прави дните приятни и нощите прохладни и 1700 слънцечаса от май до октомври.

    Всъщност Слънчев бряг може да предложи по нещо за всеки. През деня се наслаждавате на лечебните лъчи на слънцето и се къпете на воля в топлото и приятно солено море или пазарувате в многобройните магазини, разхождате се с файтон или рикша, играете миниголф или се забавлявате в някой от лунапарковете с много игри и приключения. В Слънчев бряг има два големи Аквапарка, които предлагат забавления и атракции за възрастни и деца.

    А вечер нощният живот кипи на пълни обороти. За неуморните са на разположение много дискотеки, бар Вариете, атракционни заведения с програми, в които посетителите се забавляват до зори.


Хотел Дунав - България, Слънчев бряг
Тел.: 00359/554 22170; 00359/554 23609; 00359/554 23276
Факс.: 00359 / 554 25561

Начало   |   Хотел Дунав   |   Фото галерия   |   Слънчев бряг   |   Контакти
български BG english EN руский RU